Alla inlägg under maj 2010

Av Alfred Andersson - 25 maj 2010 14:54

Titel: Iron Man 2

Regi: Jon Favreau

Medverkande: Robert Downey Jr., Don Cheadle, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Mickey Rourke m.fl.

Längd: 2 tim 4 min

Genre: Action, Science Fiction

IMDB: 7,5

Skådisuppställningen är en dröm när regissör Favreu står inför den gigantiska utmaningen att följa upp succén från 2008 då "Iron Man" lyckades erövrade filmvärlden. Förutom Robert Downey Jr., som järnmannen själv, och Gwyneth Paltrow, som den effektiva Pepper Potts, så slänger han in Mickey Rourke, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Sam Rockwell och Don Cheadle i rollistan. Så blir det en skådespelarnas film också. Rätt igenom.

Vi kastas rakt in i handlingen sex månader efter att världen har fått veta att det är Tony Stark som gömmer sig i den oövervinnerliga dräkten. Pressen paparazzibevakar, militären ligger på för att Stark och hans bolag ska överlämna vapnet och konkurrenten Justin Hammer gör allt för att krossa Stark Industries. Och så plötsligt dyker det upp en okänd motståndare från det förflutna, ute efter hämnd.


Tack vare den extremt starka rollistan som erbjuds blir man lätt blind för att actionmomenten är för få och transportsträckorna för långa. Tyvärr lyser den action som blev så uppskattad från första filmen men sin frånvaro den första halvtimmen i den andra. När den stora och pampiga finalen väl kommer mot slutet är den snopet kort. Dock gör Robert Downey Jr en härlig insats även i sin uppföljare som den smådryge, arroganta tok han spelar. Vill ni se mer av detta föreslår jag också att ni tar en titt på Sherlock Holmes, där man får se än mer av denna vara. Mickey Rourke står nog för skådespelarnas bästa insatser då han gör rollen som Ivan Vanko perfekt. Vill också tillägga att det sker ett enormt slöseri med talang och karisma att inte använda Scarlett Johansson mer än som en mystisk sekreterare genom nästan hela filmen. Först efter 1,45 timme in i filmen får hon spela ut ordentligt. Det är lite försent.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Projekt - Filmanalys

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken film vill jag se 2010?
 Alice i underlandet
 Iron Man 2
 Resident Evil - Afterlife
 Farsan
 Änglagård - Tredje gången gillt
 Shutter Island

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards